Kurucu ve eğitim koordinatörü

Bahadır Benzer

Kuyumculuk sektörüne yaklaşık 18 seneden beri hizmet veren Bahadır Benzer Mersin Üniversitesi Takı Teknolojisi Ve Tasarımı Lisans bölümü mezuniyetinden sonra Türkiye’nin en büyük mücevherat firmalarında tasarımcı ve tasarım birimi müdürlüğü görevlerini yapmıştır. 2016 yılında kendi imalat hanesini ve Mücevher Sanat Akademisini kurmuştur. Kuyumculuk ile ilgili 2009 yılından buyana eğitimler veren Bahadır Benzer, bu anlamda bir çok üniversite de seminerler de vermektedir. Kuyumculuk sektöründe kullanılan 3D yazılımların teknik anlatımı olan “Bilgisayar destekli mücevher tasarımı ve uygulamalı anlatımı” adlı kitap serisinin yazarıdır. İstanbul Ticaret Üniversitesi Mücevherat Mühendisliği bölümü öğretim görevlisi olarak görev yapmıştır. İstanbul Kuyumcular Odası Eğitim Koordinatörlüğü yaparak İko Mücevher Akademisini İko Başkanı desteği ile kurmuştur. Mütader (Mücevher ve takı tasarımcıları derneği) başkanıdır. 9. JTR Takı tasarım yarışması Jüri üyeliği yapmış olup, JDA Gold Mücevherat San. Tic. A.Ş. Yönetim kurulu başkanıdır. Morelle jewellery marka adı ile dünyanın dört bir yanına ihracat yapmaktadır.

Atölye Eğitmeni

H. Jak. Mutlu

Aile mesleği olan kuyumculuğu babasından devralan Jak Mutlu 50 yılı aşkın süredir kuyumculuk sektörüne hizmet vermektedir. İstanbul Ticaret Üniversitesi gibi eğitim kurumlarına kuyumculuk alanında destekler vererek sektörde edindiği tecrübeleri gelecek nesillerle aktarmaktadır. Gençlik Yıllarında sektörde imalat yaparak bulunan Mutlu, Türkiye’nin en büyük mıhlama atölyesini kurarak ilklere imza atmıştır. Ülkemizin dışında da resmi makamlarca davet edildiği Fransa ve Tunus’ da mesleki eğitim konferansları vermiştir. Belçika ve Amerika’da mesleki gözlem ve araştırmalarda bulunmuştur. İstanbul Kuyumcular odasında Sadekarlık ve mıhlama eğitimlerini vermektedir.

Mücevher El Tasarımı Eğitimi

Sezgen Tülay Yalçın

Sezgen Tülay Yalçın 1978 yılında Konya’da doğdu.İlgi duyduğu mücevher tasarımını Mersin Üniversitesi Uygulamalı Takı Teknolojisi bölümünde akademik olarak tamamladı .Uzun yıllar sektörün önde gelen firmalarında AR-GE sorumlusu olarak çalıştı.(Label,Geçen Kuyumculuk,Mina Gold)Sektöre birçok başarılı isim yeriştirdi.Halen firmalara özel koleksiyon ve özgün tasarımlar hazırlamaktadır.

Mıhlama ve Kalem Eğitmeni

nazar usta

1956 Yılında İstanbul Florya’da doğan Şahin okul hayatının tatil zamanlarında kapalı çarşıda çıraklıkla başladı sektör hayatına. Okul hayatını tamamladıktan sonra ilk ustası olan Rensan Sanosyan ın yanında işe başladı ve sektörün eski kadim ustalarından olan Bedii Özgüney in yanında ustalaştı. Aldığı eğitimlerle ustalaşan Şahin kendi atölyesini İzmir de açtı. Dokuz Eylül Üniversitesinin kuyumculuk bölümünün kurulmasında büyük katkı ve emeği olan Şahin Afrika’da elmas eksperliği yapmıştır. 50 yılı aşan sektör deneyimi ile Altınbaş Üniversitesi kuyumculuk bölümünde atölye eğitmenliği yapan Şahin, İstanbul’a döndükten sonra kendi atölyesini de kurarak halen mıhlama ve taş kesimi işleri yapmaktadır. İstanbul Kuyumcular odasında Kalemkarlık ve mıhlama eğitimlerini vermektedir.

Mine Eğitmeni

Süha Bedestenci

1965 yılında mesleğe adımını attı Bedestenci.  Mesleğe dökümcülük ile başladı. Ardından sadekarlığa ilgi duyan Bedestenci sanatkarlığa olan yatkınlığını keşfetmeye başladı. Kendi modellerini hazırlar iken Mine tekniğini ürünlerinde uygulamaya başladı. Art deko moda akımını tasarımlarında hayata geçiren Bedestenci koleksiyonlarını 1970 li yıllarda oluşturmaya başladı. Las vegas, New york, Orlando, Madrid, Londra, Basel, Vicenza, Honk Kong, Tokyo, Moskova, Kazan, Kiyev gibi daha bir çok ülkede ülkemizi temsil eden Bedestenci.  Ükemizde 4 perakende mağazası ile turistik bir çok otelde modellerini sergilemiştir. Nişantaşı, Üsküdar, Göztepe deki mağazaları ile Tüm bu tecrübe ve bilgi birikimini bizleri kırmayarak gelecek nesiller aktarmak için İstanbul Kuyumcular Odasında eğitimlere başlamıştır.